Tilaa huikeita ideoita ja uutisia Vararengasravintoloilta liittymällä   sisäpiiriin!
Yhtiön kuulumiset

1- vuotisjuhlat!

MITÄ?

1-vuotisjuhlat

MISSÄ?

Vararengasravintolat Oy

MILLOIN?

2024

Vuosi Ekokompassi- sertifikaatin myöntämisestä 


Ekokompassi on toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin. Organisaatiot rakentavat asiantuntijoiden tuella ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen ympäristövaikutusten vähentämiseksi, ja postitiivisen kädenjäljen lisäämiseksi omaan toimintaympäristöönsä. Ympäristöohjelma räätälöidään organisaation omiin tarpeisiin, ja se tukee liiketoiminnan jatkuvaa kehittämistä.

 

Vararengasravintolat Oy:n ympäristölupaus

Ympäristöohjelman rakentamiseen kuuluu laatia yritykselle oma ympäristölupaus ja meidän lupaus koostuu seuraavista pääkohdista:

 

  • Vastuulliset hankinnat: Teemme hankintamme vastuullisesti toimivilta kumppaneiltamme. Otamme huomioon niin ympäristömerkit ja -sertifikaatit kuin hankkimiemme tuotteiden kierrätettävyyden ja elinkaaren.
  • Vastuullisuusviestintä: Viestimme avoimesti siitä, miten ja miksi toteutamme vastuullisuutta. Perehdytämme henkilökuntamme vastuullisuusarvoihimme, jotta he pystyvät toimimaan niiden mukaisesti. Huolehdimme siitä, että vastuullisuuden teema ja ympäristöasiat ovat esillä nettisivuillamme ja teemme selkeän vastuullisuusviestinnän vuosisuunnitelman. Systemaattinen viestintä kertoo.
  • Sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus: Huolehdimme kannattavasta kasvusta. Näin turvaamme toimintamme jatkuvuuden alati muuttuvassa markkinassa. Sosiaaliseen vastuullisuuteemme kuuluu myös maahan-muuttajataustaisten työntekijöiden kielitaidosta ja osaamisesta huolehtiminen sekä lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukeminen paikallisten urheiluseurojen kautta.

Miten ympäristölupaus on viety käytäntöön?

Olemme ottaneet hankinnoissa huomioon niin ympäristömerkit kuin -sertifikaatit, mutta ennen kaikkea olemme kiinnittäneet huomiota tuotteiden elinkaareen, kierrätettävyyteen ja olemme kierrättäneet kalusteita ja ravintolasomisteita mahdollisimman pitkälle.

Toteutamme vastuullisuusviestintää säännöllisesti niin yrityksen kuin ravintoloidenkin osalta avoimesti ja rehellisesti. Viestimme muun muassa pienistä arjen vastuullisuusteoista säännöllisesti sosiaalisen median kanavissamme  ja lähetämme ympäristölupauksemme jokaisen tarjouksen liitteenä. Sisäinen viestintämme on myös tehostunut koko henkilökunnan ja esihenkilöiden palavereissa, missä käymme läpi säännöllisesti kuinka olemme toteuttaneet vastuullisuutta tai mitä tulemme toteuttamaan. Otimme viime vuonna käyttöön sähköisen perehdytysjärjestelmän, minkä kautta myös vastuullisuusarvot yms. Yrityksen tärkeät infot tulevat tekstiviestinä suoraan jokaisen henkilökunnan jäsenen puhelimeen.

Saimme viime vuonna Kauppalehden Menestyjä 2023- sertifikaatin. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, joidenka ominaisuuksiin kuuluu vakiintunut toiminta, vakaa kasvukehitys, hyvä tulos ja kannattavuus, vahva rahoitusrakenne sekä jatkuvan toiminnan turvaava maksuvaatimus.

 

 

Toisista huolehtiminen näkyy arjessamme monin tavoin. Samalla tavalla kun pidämme huolta asiakkaiden viihtyvyydestä ja työkavereiden jaksamisesta, kannamme oman kortemme kekoon myös ympäröivän yhteiskunnan hyväksi. Olemme Kuopion kaupungin Mieliteko- hankkeen kumppaniyritys ja olimme mukana Mission Positive Handprint -hankkeessa, minkä tavoitteena on tukea ravintola-alan yritysten muutoskyvykkyyttä kestävän kehityksen merkityksen kasvaessa yhteiskunnassa ja asiakkaiden arvomaailmassa. Uusimpana vastuullisuustekona, lähdimme mukaan Vamoksen Career -hankkeeseen. Career -hankkeen tavoitteena on parantaa nuorten kiintymistä työelämään. Hanke on kohdistettu 16-35 vuotiaille maahanmuuttajille sekä nuorille joilla on haasteita osallistua työelämään.

 Tuemme rahallisesti salibandyseura Welhojen junioreita Welhosydän-tukirahaston kautta ja ostamme vuosittain paikallisseurojen KuPSin ja KalPan kausikortit, mitkä ovat henkilökuntamme käytössä. Henkilökunnan huolehtimiseen kuuluu edellä mainittujen lisäksi ePassi, laaja työterveyspalvelu ja mittaamme kuukausittain henkilökunnan tyytyväisyyttä. Yrityksessämme on hyvinvointitoimikunta VarVi, joka huolehtii henkilökunnan hyvinvoinnista liikuntatapahtumien sekä -vuorojen avulla. Liikunta kuuluu oleellisesti myös meidän virkistyspäiville. Tuemme henkilökuntamme hyvinvointia ja palkitsemme mm. tupakan polton lopettamisesta ja virallisiin urheilukisoihin osallistumisista.

 YMPÄRISTÖLUPAUKSEMME