Taustat kuntoon

Ale pubi

Tausta tiedolla johtamisen hankkeeseen

Meillä Vararengasravintolat Oy:lla on ollut yrityksen perustamisesta lähtien samat taloushallinnon ja kirjanpidonohjelmistot käytössä. Budjetointityökalua ei ollut käytössä laisinkaan, vaan työ ollaan hoidettu pelkillä ecxeleillä.

Tunnistimme tarpeen uudistaa ja automatisoida talouden ennustamista ja suunnittelua, joiden eteen oli jo tehty jonkin verran selvitystyötä. ”Entisestään turbulentti ja kilpailtu ravintola-ala vaatii modernit menetelmät nopean reagoinnin mahdollistamiseksi. We Make It Rock Oy:n yrittäjällä Juha Kahelinilla ja Vararengasravintoloilla oli jo jonkin verran yhteistyötä taustalla ja näin ollen Juhan osaaminen tuntien päätettiin istua vielä alas ja katsoa tarpeitamme isommassa kuvassa ja laatikon ulkopuolelta” -toteaa VRR:n toimitusjohtaja Juho Rissanen.

 

Projektin toteutus

Päätettiin käynnistää hanke, jossa kirkastettiin meidän tahtotila talouden ennustamisen ja työkalujen suhteen, hahmotettiin nykyiset prosessit sekä nykyinen ohjelmistokokonaisuus ja ohjelmistojen roolit. Kartoitusten perusteella päästiin tilanteeseen, jossa tavoiteltu kokonaisuus oli kuvattuna selkeästi ja jota kohti lähdettiin etenemään.

Hankkeen tuloksena meille hankittiin moderni taloudenhallintaohjelmisto, raportointia ja suunnittelua tukeva raportointiohjelmisto sekä rakennettiin rajapintoja nykyisiin tuntiraportointi ja toiminnanohjausjärjestelmiin. ”Yhtiön talouden suunnittelu ja reagointikyky parani huomattavasti, käytettävät ohjelmistot vähenivät, tiedolla johtamisen edellytykset varmistettiin ja manuaalisia työvaiheita poistettiin suuri määrä. Lisäksi lähes reaaliaikainen näkymä operatiivisen toiminnan johtamiseen saavutettiin, mikä auttaa tekemään oikeita päätöksiä ja nopeasti. Juhan osaaminen edesauttoi toimivan kokonaisuuden hahmottamisessa, jolloin saimme hankittua juuri liiketoimintaamme tukevan ratkaisun, joka palvelee meitä aidosti.” -toteaa VRR:n talous- ja henkilöstöjohtaja Laura Lybeck. "Jos tätä kokonaisuutta olisi lähdetty kokoamaan omin voimin, olisi resursseja mennyt hukkaan. Nyt kun ammattilainen tuli ja toi valmiit vertaillut kokonaisuudet näytille, jäi meidän tehtäväksemme tehdä vain valinta", Laura jatkaa.

 

 

We Make It Rock Oy

Juha Kahelin

juha.kahelin@wmir.fi

+358 44 5881193

Tilaa huikeita ideoita ja sisäpiirin uutisia