Pillillä vai ilman?

Parlamentti sinetöi kertakäyttömuovin kiellon vuoteen 2021 mennessä 

Euroopan Parlamentti hyväksyi keskiviikkona uuden lain, joka kieltää kertakäyttöiset muovituotteet, kuten lautaset, ruokailuvälineet, pillit ja pumpulipuikot vuoteen 2021 mennessä.

Euroopan komission mukaan yli 80 % merten roskasta on muovia. Tuotteet, joita uusi lainsäädäntö koskettaa, edustavat 70 % kaikesta merissä olevasta roskasta. Koska maatuminen on erittäin hidasta, muovia päätyy meriin, valtameriin ja rannoille. Muovijäänteitä on löydettävissä merenelävistä, kuten merikilpikonnista, hylkeistä, valaista ja linnuista, sekä kaloista ja äyriäisistä, ja näin muovijätettä päätyy myös ihmisten ruokaan.

Biohajoavat pillit

Me vaihdoimme kaikissa ravintoloissa muovipillit noin vuosi sitten biohajoaviin. Biohajoavat pillit ovat maissitärkkelyksestä tehty muovinkaltainen PSM, polyglykolihappo (PGA) ja polylaktidi (PLA), jota tehdään sekä maissitärkkelyksestä että sokerijuurikkaasta. Samalla pillit otettiin pois tiskeiltä ja asiakkaat saavat ne pyydettäessä. Tämä on vähentänyt Vararengasravintoloiden pilliostoja 75%. Pillit helpottavat tiettyjen juomien nauttimista kuten esimerkiksi jäämurskasta rakennetut Caipiroska ja Mojito, mitkä tarjoillaan pillien kera.

Mitä?

Biohajoavat pillit

Missä?

SalaCavala, Henry´s Pub, Bar Nousu, Gloria, Ale Pupi, Intro Social, Albatrossi, Ravintolalaiva Ukko

Henkka 50v - paita

Super tyylikäs Henkka 50v- paita vain 20€!

20,00 €/t-paita

ostoskoriin

Tilaa huikeita ideoita ja sisäpiirin uutisia