Mieliteko-ohjelma ja Vararengasravintolat yhteistyöhön

Kuvassa Juho Rissanen

Sosiaalinen kanssakäyminen ja yksinäisyyden ehkäisy keskiöön

Mieliteko-ohjelma ja kuopiolainen ravintola-alan ketju Vararengasravintolat ovat solmineet viestinnällisen ja toiminnallisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyö tuo Mieliteko-ohjelman mielen hyvinvointia edistävät kampanjat Vararengasravintoloiden asiakkaiden pariin.

Mieliteko-ohjelman ja Vararengasravintoloiden välinen yhteistyö pohjautuu vahvasti yhtenevään arvopohjaan. Vararengasravintolat pyrkii luomaan asiakkailleen viihtyisän ympäristön, jonne on mukava tulla keskustelemaan elämän iloista ja suruista.

Mieliteko-ohjelman ydintavoite on pohjimmiltaan sama: murtaa pohjoissavolaista puhumattomuuden kulttuuria ja lisätä mielen hyvinvointia kannustamalla ihmisiä kommunikoimaan ja jakamaan ajatuksiaan – käsittelemättömät ja mieltä kuormittavat asiat ratkeavat vain puhumalla.

”Kaikkien, niin yksilöiden kuin yritystenkin, tulee kantaa yhteiskuntavastuuta. Vararengasravintoloiden missio on saada ihmiset seurustelemaan enemmän toistensa kanssa. Mietimme strategiatyötä tehdessämme parhaita mahdollisia tapoja toteuttaa vastuullisuutta missiomme näkökulmasta. Mieliteko-ohjelma ei olisi voinut paremmin vastata huutoomme, joten otimme yhteyttä saman tien. Toivottavasti pystymme olemaan apuna vaikeiden kipukohtien esille nostamisessa ja julkiseen keskusteluun tuomisessa”, sanoo Vararengasravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juho Rissanen.

 

Kuvassa Hanna Länsimies

Mieliteko-ohjelman johtaja Helena Länsimies jakaa Rissasen innostuksen. Tuore yritysyhteistyökumppanuus takaa yhä laajemman joukon tavoittamisen ja yhteiset kampanjat mielen hyvinvoinnin edistämiseksi ja päihdeasenneilmaston muuttamiseksi.

”Haluamme herätellään ihmisiä näiden haasteellisten aiheiden äärelle. Vararengasravintolat tarjoaa upean toiminta-alustan, jossa pääsemme vaikuttamaan ihmisiin, joita emme välttämättä tavoita muita kanavia pitkin”, Länsimies sanoo.

Mieliteko-ohjelma ja Vararengasravintolat eivät tyydy vain paiskaamaan haaleasti hanskaa, vaan yhteistyö on tavoitteellista ja konkreettisiin tuloksiin tähtäävää. Yksi päämääräistä on yksinäisyyden ehkäisy.

”Kukaan meistä ei selviä yksin. Ihmiset kokevat merkityksellisyyttä toistensa seurassa. Haluamme taistella kännyköiden ja somen luomaa vahingollista kehitystä vastaan, ja luoda puitteet kasvotusten tapahtuvalle sosiaaliselle kanssakäymiselle. Sloganimmekin kuuluu ’omien joukossa on hyvä olla”, Rissanen sanoo.

 

Teksti: Markus Laakso, kuvat: Katja Hedberg

Tilaa huikeita ideoita ja sisäpiirin uutisia